VSV en Stichting VbV

Richèl BV is lid van de Vereniging SchadeVoertuighandel, kortweg VSV, dit is een branche-organisatie voor bedrijven die rechtstreeks van autoverzekeraars schadevoertuigen kopen. Onze bedrijven, ook wel eerstelijns opkopers genoemd, doen op verzoek van verzekeringsexperts biedingen op schadevoertuigen, die economisch of technisch total loss zijn.

De VSV heeft 44 leden. Op zich lijkt dat niet veel, echter deze 44 bedrijven hebben tezamen een marktaandeel van bijna 80%. Er worden ongeveert 44.000 voertuigen per jaar verhandelen met een totale branche-omzet van zo'n 140 miljoen euro. De VSV-leden vormen gezamenlijk derhalve een serieuze bedrijfstak.

Samen met het Verbond van Verzekeraars en twee collegabranche-organisaties is de VSV bedenker en oprichter van de stichting NRM nu overgegaan in de Stichting VbV , waarbinnen een hypermodern, op Intranettechnologie gebaseerd, business-to-business veilingsysteem is ontwikkeld voor de afhandeling van schadevoertuigen.

Eerstelijns opkopers kennen nog meer unieke karakteristieken. Zo zijn zij gewend (en dientengevolge zijn zij ook als zodanig geoutilleerd) aan het feit dat ze altijd “moeten” bieden. Alle eerstelijns opkopers tezamen zorgen er dus voor dat verzekeraars al hun schadeautos, schademotoren en andere schadevoertuigen altijd kwijt kunnen, op elk gewenst tijdstip, het hele jaar door. Verzekeraars zijn daardoor gezegend met een buffer voor al hun totaal verliezen.

MINI Countryman