Wat is een BTW auto ?
Een BTW auto is nieuw gekocht door een bedrijf. Ieder bedrijf krijgt bij uitgaven het bedrag aan BTW terug. BTW auto´s zijn bij voorkeur dus aantrekkelijk voor bedrijven & voor export.

Wat is een Marge Auto ?
Een marge auto is nieuw gekocht door een particulier, hierdoor is er geen sprake van BTW afdracht en is de BTW ook niet meer terug te vorderen. Marge auto´s zijn bij voorkeur aantrekkelijk voor particulieren.

Schorsen, wat is dat ?
Als u uw auto gaat repareren en niet precies weet wanneer u hiermee klaar bent, kunt u uw kentekenbewijs laten schorsen.U betaalt dan geen motorrijtuigenbelasting, het schorsen doet u op het postkantoor.  U kunt uw kentekenbewijs voor maximaal 1 jaar schorsen.

Wat kost het schorsen van mijn auto ?
De schorsing van het kentekenbewijs van een personenauto kost 68,- Euro. Als u de schorsing na een jaar wilt verlengen betaald u 22,70 Euro.
Voor het schorsen van een motorfiets, auto´s ouder dan 15 jaar en bedrijfswagens met een toegestane maximummassa van meer dan 3500 kilo geldt het tarief van 22,70 Euro

Hoeveel motorrijtuigenbelasting moet ik voor mijn auto gaan betalen ?
Klik op de link en volg de instructies.

Compleet kenteken, incompleet kenteken wat is het verschil ?
Bij een compleet kenteken zijn alle kentekendelen in ons bezit en is er geen melding in het kentekenregister bij de RDW in Veendam. U kunt de auto gewoon overschrijven en verzekeren. Bij een incompleet kenteken ofwel een half kenteken is deel I van het kentekenbewijs ingenomen.Om dit kenteken weer compleet te maken dient u na reparatie de auto aan te bieden bij een RDW-Keuringsstation en een zgn. kentekenkeuring laten uitvoeren. Na goedkeuring ontvangt u een nieuw kentekenbewijs met het orginele kentekennummer.

Ik wil mijn gasinstallatie uitbouwen voor een lager bedrag aan motorrijtuigenbelasting, hoe gaat dat ?
Na uitbouw van uw gasinstallatie moet het kentekenbewijs worden aangepast. Dit gebeurt bij het RDW Centrum telefoonnummer 0900 - 0739. U krijgt dan een gewijzigd kentekenbewijs van de RDW. De RDW geeft automatisch de nieuwe gegevens over gewicht en brandstof door aan de Belastingdienst. Met ingang van het nieuwe tijdvak krijgt u een aangepast rekening.

Als ik een auto koop, moet ik deze dan direct meenemen ?
Nee, na aankoop heeft u maximaal vier weken de tijd om alles in orde te maken. 

Moet ik de auto op het postkantoor overschrijven ?
Nee, als u de auto komt halen is het mogelijk om de auto bij ons 'op naam te zetten', u ontvangt dan direct een nieuw deel IB, de kosten hiervoor zijn gelijk als op het postkantoor.

Ik wil mijn gekochte auto exporteren, hoe moet dat ?
Medewerkers van autobedrijf Richèl BV zijn goed op de hoogte van alle geldende export-regels en kunnen alle exportdocumenten inclusief afmelden nederlands kenteken een nieuw exportkenteken, witte export kentekenplaten en een groene kaart voor u regelen.
Vraag naar de mogelijkheden.

Zijn jullie ook ´s avonds open ?
En op Zaterdag ?
Op woensdagavond open vanaf 19h00 t/m 21h00. Wilt u op woensdagavond een auto ophalen, dit graag van te voren melden. Zodat wij de auto voor u klaar kunnen zetten. Op zaterdag bent u welkom vanaf 09h00 t/m 13h00.

Waar kan ik de APK vervaldatum vinden ?
Het is mogelijk om bij de RDW online de APK vervaldatum op te vragen.
Klik de link naar de verwijzing.

Wat is LPG G3 ?
Een auto met een LPG-G3 installatie scheelt u per jaar 318,- Euro op de houderschapsbelasting. Het omslagpunt ligt, op een auto waar de installatie al is in gemonteerd, op 4.000 km per jaar !   

Heeft u nog vragen of is iets niet duidelijkvul dan het reactieformulier in.